top of page

2020... wat een jaar!


Eind 2019 gaf ik mijn voltijdse job als IT-consultant op om mijn passie en mijn droom te volgen. Ik besliste om deeltijds te gaan werken in U.Z. Leuven in de schoonmaak om zo te kunnen opstarten met fotografie in bijberoep.


Ik gaf mezelf enkele maanden de tijd om te wennen aan mijn nieuwe job en eind januari 2020 was het zover. Op 23 januari startte Sanne Portauwe Photography. Eindelijk.


Nog niet eens deftig opgestart ging in maart alles terug plat.

Welkom Corona.

"Ik blijk de gave te hebben om goede keuzes op de verkeerde moment te maken. Maar écht, story of my life. "

Als ik het in mijn hoofd krijg om een rustige gezinsuitstap te doen naar bvb. de dierentuin, gegarandeerd is er net die dag één of andere bijeenkomst waardoor het koppenlopen is.

En ja, toen kreeg ik het in mijn hoofd om eindelijk de knoop door te hakken en mij volledig te focussen op mijn liefde en passie, fotografie .

Welkom Corona!

Daar zat ik dan, met een lege agenda als fotograaf en deeltijds werkend in de schoonmaak van U.Z. Leuven.

Af en toe schoot de gedachte door mijn hoofd "Had ik deze keuze eind vorig jaar niet gemaakt om mij volledig te focussen op mijn passie zat ik waarschijnlijk van thuis uit te werken als IT-consultant met een voltijdse job"


"Geen seconde spijt"

Heb ik nu spijt dat ik eind 2019 deze keuze gemaakt heb? Wel daar kan ik volmondig op antwoorden, absoluut niet, geen seconde spijt!

Had ik de sprong gewaagd moest ik dit allemaal op voorhand geweten hebben? Waarschijnlijk niet. Zekerheid voor alles.

De twijfelaar in mij zou dat nooit gedurfd hebben.


Ik ben blij dat ik die eeuwige twijfelaar niet ben tegengekomen, dat ik eind vorig jaar geen benul had van wat 2020 in petto had.

Want ondanks dat we nu in lockdown 2.0 zitten, heb ik afgelopen jaar zoveel fijne mensen mogen leren kennen. Zo veel mooie gezinnen gezien. Zo veel liefde gevoeld. En dat, had ik voor geen goud van de wereld willen missen.


Ondertussen heb ik tussen de eerste lockdown en deze lockdown afscheid genomen van mijn job in U.Z. Leuven en ging ik als huishoudhulp aan de slag om nog meer tijd en liefde te kunnen investeren in fotografie.

Maar mijn gedachten zijn bij deze lockdown toch vooral bij mijn ex-collega's in U.Z. Leuven die, weer maar eens, in de frontlinie staan. Want ja , ook schoonmaak gebeurt in de frontlinie. Dus bij deze zou ik graag hen héél veel steun willen toewensen en hoop ik dat ze veilig en gezond uit deze 2de golf komen.


Ik hoop voor mezelf, voor jou, maar vooral voor alle mensen die nu hun eigen gezondheid riskeren en in deze situatie moeten werken, dat dit snel voorbij mag zijn en dat we elkaar snel terug kunnen ontmoeten, knuffelen en lachen.

Hou jullie veilig. Hou jullie gezond. Hou van elkaar. Probeer positief te blijven.

(Hopelijk) tot snel (in "real life") dan!

Ik kijk ernaar uit om jullie mooiste glimlach, jullie meest spontane momenten en jullie liefde voor elkaar terug te mogen vastleggen op beeld.


39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page